Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Γυναικεία κακή ψυχολογία - 5 τρόποι βελτίωσης της ψυχικής υγείας.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Δυστυχώς οι γυναίκες δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Που οφείλεται η κακή ψυχολογία; Γιατί ο κόσμος και περισσότερο οι γυναίκες έχουν χάσει την ψυχική τους υγεία; Η κακή ψυχολογία οφείλεται σε συγκεκριμένες αιτίες. Όσο και αν σου φανεί παράξενο, τα αρνητικά συναισθήματα δεν είναι κάτι μαγικό ή "άυλο". Τα αρνητικά συναισθήματα είναι κάτι συγκεκριμένο και οφείλεται σε συγκεκριμένες αιτίες. Ας δούμε λοιπόν πού οφείλεται η κακή γυναικεία ψυχολογία και ορισμένους τρόπους με τους οποίους πιθανόν να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία.

Που οφείλεται η κακή γυναικεία ψυχολογία;

Η κακή γυναικεία ψυχολογία οφείλεται σε πολλούς και διάφορους παράγοντες όπως:

Δυσάρεστο γεγονός:

Κάποιο δυσάρεστο γεγονός έχει συμβεί στην ίδια την γυναίκα, ή ακόμα και σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο (θάνατος, αρρώστια, κ.τ.λ. με αποτέλεσμα την διαταραχή της ψυχικής υγείας. Αυτή είναι μια αρκετά δύσκολη περίπτωση και χρειάζεται χρόνο για να βελτιωθούν τα πράγματα.


Κακές συνήθειες:
kakh_psyxologia_kapnismaΟι διάφορες χημικές ουσίες που περιλαμβάνουν το τσιγάρο, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, κ.τ.λ. αποτελούν κυριολεκτικά δηλητήρια για τον οργανισμό. Συνήθως ο ρυθμός αποβολής των ουσιών αυτών είναι μικρότερος από το ρυθμό λήψης τους (καταχρήσεις), με αποτέλεσμα ο οργανισμός να υπερφορτώνεται με δηλητηριώδεις ουσίες. Όσο και να σου φαίνεται παράξενο, τα αρνητικά συναισθήματα δεν είναι κάτι άυλο ή μαγικό. Εξαρτώνται πλήρως από βλαβερές χημικές ουσίες που βρίσκονται μέσα στο σώμα. Μάλιστα τα πράγματα λειτουργούν κατά κάποιο τρόπο αναλογικά. Δηλαδή όσες περισσότερες βλαβερές ουσίες εισάγονται στον οργανισμό, τόσο περισσότερα αρνητικά συναισθήματα και διαταραχές στην ψυχική υγεία δημιουργούνται.


Κακή διατροφή:
kakh_gynaikeia_psyxologia_diatrofhΗ κακή διατροφή εκτός του ότι γεμίζει το σώμα με περιττό λίπος, έχει αποτέλεσμα και στην γυναικεία ψυχολογία και μάλιστα με δύο τρόπους. Κατ' αρχήν επιβαρύνει τον οργανισμό με περιττό βάρος, τον κάνει δυσκίνητο, καχεκτικό και δεν μπορεί να καταπολεμήσει εύκολα μικρόβια, βακτήρια, κ.τ.λ. Ο λόγος είναι ότι δεν λαμβάνονται όλες οι χημικές ουσίες (βιταμίνες, κ.τ.λ.) που απαιτούνται για να θωρακίσουν τις άμυνες του οργανισμού. Τέλος, το περιττό βάρος επηρεάζει αρνητικά την γυναικεία ψυχολογία δεδομένου ότι δεν αισθάνεται επιθυμητή. Η γυναικεία ψυχολογία επηρεάζεται άμεσα από την εξωτερική της εμφάνιση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της αυτοπεποίθησής της και της αυτοεκτίμησής της.

Έλλειψη κίνησης - άσκησης:
gynaikeia_kakh_psyxologia_kinhsh_askhsh

Η έλλειψη κίνησης - γυμναστικής είναι και αυτή μια σημαντική αιτία που έχει ως αποτέλεσμα την κακή γυναικεία ψυχολογία. Με τη γυμναστική βοηθάμε το σώμα μας να απομακρύνει βλαβερές ουσίες οι οποίες προκαλούν αρνητικά συναισθήματα.








Αρνητική σκέψη - Φαύλος κύκλος:
kakh_psyxologia_arnhtikh_skepsh
Αυτή η κατάσταση δημιουργείται όταν μια γυναίκα για κάποιο λόγο κάποια στιγμή απέκτησε αρνητική ψυχολογία με αποτέλεσμα να κάνει συνεχώς αρνητικές σκέψεις. Οι αρνητικές σκέψεις όμως με την σειρά τους δημιουργούν κακή ψυχολογία. Κατά κάποιο τρόπο είναι ένας φαύλος κύκλος που εγκλωβίζει τη γυναίκα.





Πώς μπορείς να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία και να αποκτήσεις καλή ψυχολογία;
Ορίστε ορισμένοι τρόποι για να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία.

Άμεση διακοπή της λήψης βλαβερών ουσιών:
kakh_psyxologia_blaberes_oysies
Οι βλαβερές ουσίες που περιέχονται από τις κακές συνήθειες επηρεάζουν τόσο πολύ την ψυχολογία ενός ανθρώπου που είναι τρομερά δύσκολο να παρατηρήσει κάποια βελτίωση εάν δεν κόψει όλες τις βλαβερές ουσίες. Για παράδειγμα εάν κόψεις το κάπνισμα, μετά από 2-3 μήνες ίσως και συντομότερα θα παρατηρήσεις τεράστια διαφορά στη ζωντάνια και ευεξία. Το σώμα σου δεν θα είναι μονίμως κουρασμένο και θα θέλεις να κάνεις συνεχώς καινούρια πράγματα.





Υγιεινή ζωή:
kakh_psyxologia_ygieinh_zwh
Η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική βοηθούν πολύ σημαντικά στο να μην έχεις αυτά τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα που οφείλονται στην κακή ψυχολογία. Με τη σωστή διατροφή το σώμα σιγά σιγά αποκτάει αμυντικούς μηχανισμούς, ενώ με τη γυμναστική εκτός του ότι δυναμώνει, αποβάλλονται πιο εύκολα διάφορες βλαβερές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί. Τρώγε σωστά και κάνε τζόκινγκ 20 λεπτά κάθε μέρα και από την πρώτη κιόλας εβδομάδα θα παρατηρήσεις ότι "δεν θα έχεις χρόνο ούτε όρεξη" για να στεναχωριέσαι. Όταν το σώμα είναι κουρασμένο από την γυμναστική, τότε δεν μας "επιτρέπει" να έχουμε αρνητικά συναισθήματα. Την μεγαλύτερη προτεραιότητα την δίνουμε στην ίδια την κούραση και το μυαλό μπορεί και δραπετεύει από όλες τις αρνητικές σκέψεις. Σαν γυμναστική μπορείς ακόμα να κάνεις αεροβική ή πιλάτες  σε ένα γυμναστήριο ομαδικά οπότε θα έχεις και παρέα.  

Θετική σκέψη:
Το αντίδοτο στο φαύλο κύκλο της κακής ψυχολογίας και της αρνητικής σκέψης είναι προφανώς η θετική σκέψη. Η θετική σκέψη ουσιαστικά είναι μια μορφή τέχνης. Σιγά σιγά μπορείς να μάθεις τον εγκέφαλό σου να βλέπει τη θετική πλευρά ακόμα και από ένα δυσάρεστο γεγονός. Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα. ¨Έστω μια γυναίκα αποτυγχάνει σε ένα τεστ, ή σε μια συνέντευξη για δουλεία, κ.τ.λ. Δύο είναι οι πιθανές προσεγγίσεις τις αποτυχίας. Η αρνητική σκέψη, σύμφωνα με την οποία θα αρχίσει να κλαψουρίζει επειδή δεν τα κατάφερε ή επειδή δεν πέτυχε κ.τ.λ. και η θετική σκέψη σύμφωνα με την οποία θα ψάξει να βρει τους λόγους της αποτυχίας (χωρίς να κατηγορεί τον εαυτό της) και θα προσπαθήσει να βελτιωθεί για την επόμενη φορά. Σας πληροφορώ ότι η γυναίκα που θα κλαψουρίζει έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να πετύχει την επόμενη φορά σε σχέση με αυτή που θα προσπαθήσει να βελτιωθεί για να τα καταφέρει.

Επίγνωση:
Η επίγνωση των πραγματικών αιτιών που προκαλούν τα αρνητικά συναισθήματα και την κακή ψυχολογία είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους. Γράψε σε ένα χαρτί ποιες είναι οι αιτίες που πιστεύεις ότι σου προκαλούν τα αρνητικά συναισθήματα. Σκέψου καλά όμως να μην ξεχάσεις καμία. Σε μια άλλη λίστα γράψε όλα εκείνα τα πράγματα - γεγονότα που σου ανεβάζουν την διάθεση. Τώρα θα έχεις μια λίστα που θα πρέπει να αποφεύγεις να κάνεις πάση θυσία και μια λίστα που θα προσπαθήσεις να κάνεις αυτά που περιλαμβάνει.

Τέλος στις συγκρίσεις:
Ένας άνθρωπος που συνεχώς συγκρίνεται με τους άλλους δεν μπορεί ποτέ μα ποτέ να είναι ευτυχισμένος. Ο λόγος είναι ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει όλους τους άλλους. Πάντα θα υπάρχει κάποιος τομέας που κάποιοι θα τον ξεπερνούν. Για την ακρίβεια ο άνθρωπος θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε να μπορέσει να σταματήσει κάθε είδους σύγκριση του εαυτού του με τους άλλους.  Η σύγκριση σε οποιαδήποτε μορφή, μόνο μιζέρια και δυστυχία φέρνει. Εκτός αυτού, δεν προσφέρει κανένα απολύτως όφελος. Κοίτα να βελτιώσεις εσύ τον εαυτό σου και άσε τους άλλους.

 Όλα αυτά αποτελούν καθαρά δικές μου απόψεις και εκτιμήσεις. Αν έχεις κάποια απορία, αντίθετη γνώμη ή θέλεις να προσθέσεις κάτι ακόμα μην διστάσεις να σχολιάσεις την άποψή σου.